Loading...

Gouda | Ser Bez Konserwantów i Barwników

Gouda | Ser Bez Konserwantów i Barwników2019-03-26T11:30:38+00:00

Project Description

Sery Gouda bez konserwantów i barwników powstają z  mleka konwencjonalnego z udziałem podpuszczki mikrobiologicznej i są jaśniejsze od konwencjonalnych serów, ponieważ niestosowane w nich są żadne barwniki. W trosce o zdrowi konsumentów nie dodawane są także żadne konserwanty, jak np. lizozym lub azotany. Azotany mają zapobiegać wzdęciom i nieprzyjemnym zapachom w serze, ale w nadmiarze w organizmie człowieka utrudniają transport tlenu przez krew, mogą wywołać nowotwór żołądka i jelita grubego,a także przyczyniają się do uszkadzania niektórych struktur mózgu.

Posiada bardzo łagodny i delikatny smak oraz elastyczną i jednolitą konsystencję. Podczas przechowywania ser ciągle dojrzewa, a jego smak staje się bardziej dojrzały i wyraźny.

Gouda bez konserwantów i barwników:

  • pasteryzowane mleko krowie

  • sól, sól wapniowa

  • kultury bakterii kwasu mlekowego LAB

  • podpuszczka mikrobiologiczna

  • Nie zawiera składników GMO

Pobierz
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość Energetyczna 1122 kJ / 269 kcal
Tłuszcz 17 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g
Białko 29 g
Węglowodany 0 g
W tym cukry 0 g
Sól 1.5 g
Zawartość tłuszczu w suchej masie 30%
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +6°C
KARTY PRODUKTÓW

Informacje Kontaktowe

Opiesin 25B
98-220 Zduńska Wola

Phone: 43 824 36 30
Tel komórkowy: 603 505 705

Web: Serabio