Loading...

Masło Ekologiczne

Masło Ekologiczne2018-10-11T21:35:17+00:00

Project Description

Masło ekologiczne ręcznie formowane 82%, wyrabiane jest tradycyjnie tylko ze śmietany ekologicznej, ukwaszanej bakteriami fermentacji mlekowej LAB. Posiada orzeźwiający, śmietankowy smak i zapach. Zawiera witaminy A, D, E, F, C, B. Bez dodatku soli – jej zawartość wynika z naturalnie występującego w mleku sodu. Zawartość laktozy: 0,5 – 1%.
Masło wyróżnia się bardzo wysoką strawnością 97 – 98%, a masło ekologiczne jest znacznie bogatsze od konwencjonalnego w nieparzyste, rozgałęzione kwasy tłuszczowe OBCFA (odd- and branched-chain fatty acids), które zgodnie z wynikami badań z ostatniego dziesięciolecia wykazują właściwości przeciwnowotworowe (w tym przeciw nowotworowi piersi). Zawarty w maśle kwas alfa-linolowy hamuje rozwój nowotworów jelita grubego, a mieszanina jego naturalnych izomerów CLA (conjugated linoleic acid) ma korzystne działanie antykancerogenne i antymutagenne.
Masło szczególnie polecane jest dzieciom do 7 roku życia, kobietom w ciąży i karmiącym, a także osobom cierpiącym na problemy żołądkowe i rekonwalescentom.

Masło Ekologiczne. Składniki:

  • śmietanka pasteryzowana z mleka ekologicznego

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość Energetyczna 3123 kJ / 746 kcal
Tłuszcz 82 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 54 g
Węglowodany 1 g
Białko 0,8 g
Sól 0,02 g
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C

Informacje Kontaktowe

Opiesin 25B
98-220 Zduńska Wola

Phone: 43 824 36 30
Tel komórkowy: 603 505 705

Web: Serabio

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Akceptuje