Project Description
SER z SUSZONYMI POMIDORAMI i CZOSNKIEM, wyprodukowany z mleka konwencjonalnego to ser dojrzewający z udziałem probiotycznych bakterii kwasu mlekowego LAB, które pełnią ważną rolę w zachowaniu prawidłowej flory bakteryjnej i są zalecane podczas terapii antybiotykowej.
Dodatkowo ser zawiera suszone pomidory oraz czosnek, które oprócz walorów smakowych, mają również właściwości lecznicze. Suszone pomidory mają właściwości przeciwmiażdżycowe i wpływają wzmacniająco na układ krwionośny. Znajdziemy w nich również ważne mikroelementy: wapń, żelazo, magnez, potas, a także przeciwutleniacze jak np.: karotenoidy, m.in. beta-karoten, wspomagający funkcjonowanie wzroku.
Czosnek to absolutny lider w świecie leczniczych roślin: jest naturalnym antybiotykiem, hamuje rozwój bakterii, zwalcza infekcje, obniża ciśnienie krwi. Zawarte w czosnku olejki eteryczne bogate w związki siarki są doskonałym naturalnym antybiotykiem, silniejszym nawet od penicyliny. Czosnek niszczy tak odporne na działanie rozmaitych substancji bakterie, jak bytujące w żołądku Helicobacter pylori, odpowiedzialne za raka tego narządu.
Ser z Suszonymi Pomidorami i Czosnkiem:
pasteryzowane mleko krowie
suszone pomidory, czosnek
sól, sól wapniowa
kultury bakterii kwasu mlekowego LAB
podpuszczka mikrobiologiczna
naturalny barwnik spożywczy Annato
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 1455 kJ / 350 kcal |
Tłuszcz | 26 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Białko | 27 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Sól | 1.3 g |
Zawartość tłuszczu w suchej masie | 45% |
Przechowywać w temperaturze | od +2°C do +6°C |