Project Description
Ser wyprodukowany z ekologicznego mleka krowiego pasteryzowanego przez obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Ze względu na dużą zawartość białka szczególnie polecany jest osobom aktywnym, dbającym o dietę, uprawiającym sport.
Podwyższona ilość białka sprawia, że Ser Mocarz jest dużym wsparciem podczas budowania tkanki mięśniowej.
Składniki:
Mleko ekologiczne pasteryzowane
sól , stabilizator: chlorek wapna
kultury bakterii fermentacji mlekowej
podpuszczka mikrobiologiczna
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 994 kJ/237 kcal |
Tłuszcz | 10 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,5 g |
Białko | 35 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Sól | 1.4 g |
Zawartość tłuszczu w suchej masie | 21% |
Przechowywać w temperaturze | od +2°C do +6°C |