Project Description
Ser wytwarzany z mleka koziego , mający wysoką zawartość kwasów tłuszczowych, które sprawiają, że sery kozie są bardziej strawne.
Ser Kozia Delicja zawiera enzymy przeciwzapalne, probiotyki, przeciwutleniacze, białka i lipidy, które pomagają w utrzymaniu zdrowego metabolizmu.
Ser o charakterystycznym dla koziego smaku i zapachu , średnio-miękki.
Składniki:
Mleko pasteryzowane kozie
sól , stabilizator: chlorek wapna
kultury bakterii fermentacji mlekowej
konserwanty- E-235 i E-202
barwnik- E-172
podpuszczka mikrobiologiczna
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 1608 kJ/384 kcal |
Tłuszcz | 32 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g |
Białko | 23 g |
Węglowodany | 1 g |
W tym cukry | <0,5 g |
Sól | 1.6 g |
Zawartość tłuszczu w suchej masie | 53% |
Przechowywać w temperaturze | od +2°C do +8°C |