Project Description
Ser ekologiczny Maasdam to produkt o pełno-mlecznym, lekko słodkim, orzechowym smaku z delikatną owocową nutą. Ser ten nawet po upływie 7 tygodni leżakowania cały czas dojrzewa, dlatego jego smak w trakcie przechowywania zmienia się na coraz bardziej wyraźny i dojrzały.
Ser dojrzewający. Składniki:
pasteryzowane ekologiczne mleko krowie
sól, sól wapniowa
kultury bakterii kwasu mlekowego LAB
podpuszczka mikrobiologiczna
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 1455 kJ / 350 kcal |
Tłuszcz | 26 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Białko | 27 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Sól | 1.2 g |
Zawartość tłuszczu w suchej masie | 45% |
Przechowywać w temperaturze | od +2°C do +6°C |