Project Description
Ekologiczny ser dojrzewający Red Cheddar wyprodukowany z ekologicznego mleka pasteryzowanego o lekkim, delikatnym smaku i żółtym, wpadającym w pomarańczowy kolorze. Ze względu na półtwardą konsystencję jest łatwy w krojeniu i ścieraniu. Sprawdzi się jako dodatek na kanapkę jak również do dań typu fast-food.
Składniki:
Mleko ekologiczne pasteryzowane
sól , stabilizator: chlorek wapna
kultury bakterii fermentacji mlekowej
podpuszczka mikrobiologiczna
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 1511 kJ/361 kcal |
Tłuszcz | 29 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16 g |
Białko | 23 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Sól | 1.4 g |
Zawartość tłuszczu w suchej masie | 26% |
Przechowywać w temperaturze | od +2°C do +6°C |