Project Description
Sery Salami bez konserwantów i barwników powstają z mleka konwencjonalnego z udziałem podpuszczki mikrobiologicznej i są jaśniejsze od konwencjonalnych serów, ponieważ niestosowane w nich są żadne barwniki. W trosce o zdrowie konsumentów nie dodawane są także żadne konserwanty, jak np. lizozym lub azotany. Azotany mają zapobiegać wzdęciom i nieprzyjemnym zapachom w serze, ale w nadmiarze w organizmie człowieka utrudniają transport tlenu przez krew, mogą wywołać nowotwór żołądka i jelita grubego, a także przyczyniają się do uszkadzania niektórych struktur mózgu.
Salami bez konserwantów i barwników:
pasteryzowane mleko
sól, chlorek wapnia
kultury bakterii mlekowej
podpuszczka mikrobiologiczna
Nie zawiera składników GMO
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 1455 kJ/350 kcal |
Tłuszcz | 26 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
Białko | 26 g |
Węglowodany | 3 g |
W tym cukry | 0 g |
Sól | 0.8 g |
Zawartość tłuszczu w suchej masie | nie mniej niż 45% |
Przechowywać w temperaturze | od 0°C do +10°C |