Loading...

Salami | Ser Bez Konserwantów i Barwników

Salami | Ser Bez Konserwantów i Barwników2024-03-12T15:29:38+00:00

Project Description

Sery Salami bez konserwantów i barwników powstają z  mleka konwencjonalnego z udziałem podpuszczki mikrobiologicznej i są jaśniejsze od konwencjonalnych serów, ponieważ niestosowane w nich są żadne barwniki. W trosce o zdrowie konsumentów nie dodawane są także żadne konserwanty, jak np. lizozym lub azotany. Azotany mają zapobiegać wzdęciom i nieprzyjemnym zapachom w serze, ale w nadmiarze w organizmie człowieka utrudniają transport tlenu przez krew, mogą wywołać nowotwór żołądka i jelita grubego, a także przyczyniają się do uszkadzania niektórych struktur mózgu.

Salami bez konserwantów i barwników:

  • pasteryzowane mleko

  • sól, chlorek wapnia

  • kultury bakterii mlekowej

  • podpuszczka mikrobiologiczna

  • Nie zawiera składników GMO

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość Energetyczna 1455 kJ/350 kcal
Tłuszcz 26 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 18 g
Białko 26 g
Węglowodany 3 g
W tym cukry 0 g
Sól 0.8 g
Zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 45%
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +10°C

Informacje Kontaktowe

Opiesin 25B
98-220 Zduńska Wola

Phone: 43 824 36 30
Tel komórkowy: 603 505 705
Tel komórkowy: 794 780 750

Web: Serabio

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Akceptuje