Project Description
Aromatyczny ser cheddar z cebulą ma ostrzejszy i lekko kwaskowaty smak. Ostrość Cheddara zależy od czasu jego dojrzewania. Im dłużej dojrzewa tym jest bardziej ostry. Dodatek cebulki smażonej podwyższa walor smakowe sera.
Ser Cheddar z cebulą:
pasteryzowane mleko krowie
smażona cebula- 2,7%
sól, stabilizator: chlorek wapnia
kultury bakterii fermentacji mlekowej LAB
barwnik – annato
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 1511 kJ/361 kcal |
Tłuszcz | 29 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16 g |
Białko | 23 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Sól | 1.3 g |
Zawartość tłuszczu w suchej masie | 50% |
Przechowywać w temperaturze | od +2°C do +6°C |