Project Description
Ser dojrzewający z dodatkiem kozieradki, dzięki której charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem. Dodatkowo kozieradka wspomaga układ krwionośny, zmniejszając ilość cholesterolu LDL, poprawia stan naczyń krwionośnych i wspiera trawienie. Posiada bardzo łagodny i delikatny smak oraz elastyczną i miękką elastyczną konsystencję. Ser wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek czystych kultur mleczarskich LAB i podpuszczki.
Składniki:
pasteryzowane mleko
kozieradka
sól, stabilizator: chlorek wapnia
kultury bakterii fermentacji mlekowej LAB
podpuszczka mikrobiologiczna
barwnik – annattto
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 1432 kJ/342 kcal |
Tłuszcz | 26 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Białko | 27 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Sól | 1.3 g |
Zawartość tłuszczu w suchej masie | 26% |
Przechowywać w temperaturze | od +2°C do +6°C |