Project Description
SER z ZIARNAMI, wyprodukowany z mleka konwencjonalnego to ser dojrzewający z udziałem probiotycznych bakterii kwasu mlekowego LAB, które pełnią ważną rolę w zachowaniu prawidłowej flory bakteryjnej i są zalecane podczas terapii antybiotykowej. Dodatkowo ser zawiera różnego rodzaju ziarna, takie jak: słonecznik, sezam, dynia, len i kozieradka. Oprócz walorów smakowych, mają one również właściwości lecznicze, np. słonecznik jest bogaty w aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy E, B, A i D. dostarczamy dzięki temu organizmowi cennych antyoksydantów, wspomagamy nasz wzrok, wzmacniamy kości i dbamy o cerę.
Sezam jest bogatym źródłem błonnika oraz minerałów takich jak potas, fosfor, magnez i wapń. Jeśli pragniesz ustabilizować ciśnienie krwi, wspomóc pracę serca i zwiększyć odporność organizmu, koniecznie sięgnij po pestki dyni. Len znany jest z licznych właściwości zdrowotnych. Zawiera wiele cennych składników, między innymi kwasy tłuszczowe, które szczególnie dobrze wpływają na naszą cerę. Kozieradka wpływa korzystnie na układ krwionośny, zmniejszając ilość cholesterolu LDL i poprawiając stan naczyń krwionośnych, wspiera również trawienie.
Składniki:
pasteryzowane mleko
mieszanka ziaren:słonecznik, len, dynia, kozieradka, sezam
sól, stabilizator: chlorek wapnia
kultury bakterii fermentacji mlekowej LAB
podpuszczka mikrobiologiczna
barwnik – annattto
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 1432 kJ/342 kcal |
Tłuszcz | 26 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Białko | 27 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Sól | 1.3 g |
Zawartość tłuszczu w suchej masie | 26% |
Przechowywać w temperaturze | od +2°C do +6°C |