Loading...

Krąg z ziarnami

Krąg z ziarnami2024-03-12T17:12:11+00:00

Project Description

SER z ZIARNAMI, wyprodukowany z mleka konwencjonalnego to ser dojrzewający z udziałem probiotycznych bakterii kwasu mlekowego LAB, które pełnią ważną rolę w zachowaniu prawidłowej flory bakteryjnej i są zalecane podczas terapii antybiotykowej. Dodatkowo ser zawiera różnego rodzaju ziarna, takie jak: słonecznik, sezam, dynia, len i kozieradka. Oprócz walorów smakowych, mają one również właściwości lecznicze, np. słonecznik jest bogaty w aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy E, B, A i D. dostarczamy dzięki temu organizmowi cennych antyoksydantów, wspomagamy nasz wzrok, wzmacniamy kości i dbamy o cerę.
Sezam jest bogatym źródłem błonnika oraz minerałów takich jak potas, fosfor, magnez i wapń. Jeśli pragniesz ustabilizować ciśnienie krwi, wspomóc pracę serca i zwiększyć odporność organizmu, koniecznie sięgnij po pestki dyni. Len znany jest z licznych właściwości zdrowotnych. Zawiera wiele cennych składników, między innymi kwasy tłuszczowe, które szczególnie dobrze wpływają na naszą cerę. Kozieradka wpływa korzystnie na układ krwionośny, zmniejszając ilość cholesterolu LDL i poprawiając stan naczyń krwionośnych, wspiera również trawienie.

Składniki:

  • pasteryzowane mleko

  • mieszanka ziaren:słonecznik, len, dynia, kozieradka, sezam

  • sól, stabilizator: chlorek wapnia

  • kultury bakterii fermentacji mlekowej LAB

  • podpuszczka mikrobiologiczna

  • barwnik – annattto

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość Energetyczna 1432 kJ/342 kcal
Tłuszcz 26 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g
Białko 27 g
Węglowodany 0 g
W tym cukry 0 g
Sól 1.3 g
Zawartość tłuszczu w suchej masie 26%
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C

Informacje Kontaktowe

Opiesin 25B
98-220 Zduńska Wola

Phone: 43 824 36 30
Tel komórkowy: 603 505 705
Tel komórkowy: 794 780 750

Web: Serabio

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Akceptuje